خیانت دوباره امارات در هم‌پیمانی با اسرائیل علیه انصارالله

رسانه های منطقه اعلام کردند امارات متحده عربی سعی دارد از طریق اعطای کمک های مالی و سیاسی به رژیم صهیونیستی برای حضور نظامی در سومالی‌لند، به جنگ با انصارالله یمن برود.

به گزارش تحریریه، رسانه های مختلف در خاورمیانه عنوان کردند که امارات از طریق ایجاد پایگاه نظامی در سومالی‌لند، به تامین مالی توسعه نظامی منطقه ای اسرائیل کمک می کند. روزنامه اسرائیلی «هاآرتص» گزارشی را با عنوان «همه چشم ها به سومالی‌لند: کشور کوچک آفریقایی که کلید جنگ اسرائیل علیه تروریسم حوثی را در دست دارد» منتشر کرد.

(گفتنی است سومالی‌لند در قاره آفریقا، در ساحل جنوبی خلیج عدن قرار دارد. از شمال غربی با جیبوتی، از جنوب و غرب با اتیوپی و از شرق با سومالی همسایه است.)

Ethiopia just recognized Somaliland. This is Somaliland : r/MapPorn

این گزارش بر اقدام اسرائیل با حمایت امارات متحده عربی برای ایجاد پایگاه نظامی در سومالی‌لند برای مقابله با حوثی‌ها در یمن تاکید کرد. این تشدید فعالیت یک تهدید استراتژیک برای مصر و آینده ناوبری بین المللی در کانال سوئز است.

گزارش‌های رسانه های اسرائیلی و غربی بر این موضوع اتفاق نظر دارند اسرائیل، که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ جنگ خونینی را علیه غزه به راه انداخته است، در حال بررسی ایجاد پایگاه نظامی در سومالی‌لند برای خنثی کردن اقدامات حوثی‌ها در یمن است که شامل حمایت از فلسطینی‌ها هم می‌شود. این پایگاه همچنین بر تنگه باب المندب در ورودی جنوبی دریای سرخ نظارت خواهد کرد، منطقه ای که تا حدی تحت کنترل حوثی ها است. حوثی ها به پرتاب موشک های بالستیک مافوق صوت و پهپادها برای هدف قرار دادن سایت های اسرائیلی از جمله تل آویو، با وجود فاصله قابل توجه ۲۰۰۰ کیلومتری ادامه می دهند.

به گزارش پایگاه خبری عربی ۲۱، پایگاه نظامی پیشنهادی اسرائیل در سومالی‌لند در ازای به رسمیت شناختن «هارجیسا» از سوی تل‌آویو به عنوان پایتخت این کشور خودخوانده که فاقد شناسایی بین‌المللی است، صورت می‌گیرد.

گزارش‌ها حاکی از آن است که امارات هم از سال ۲۰۱۳ روابط سیاسی و اقتصادی گسترده‌ای با رژیم حاکم مصر داشته و از سال ۲۰۱۷ یک پایگاه نظامی و تجاری در بندر بربرا در سومالی‌لند دارد. اکنون امارات در رابطه با این پایگاه میان اسرائیل و سومالی‌لند میانجی‌گری می‌کند تا بخشی از بودجه تأسیس آن را تامین نماید.

پایگاه بالقوه اسرائیل در نزدیکی ورودی جنوب غربی دریای سرخ همزمان با تلاش های اتیوپی برای ایجاد پایگاه نظامی خود در دریای سرخ از طریق سومالیلند، نگرانی ها را در مورد تشدید خطرات ژئوپلیتیکی در منطقه، به ویژه برای منافع مصر، افزایش می دهد.

«ناداو فلدمن» نویسنده اسرائیلی در تحلیلی که در ۲۷ نوامبر در هاآرتص منتشر شد، تهدید حملات حوثی ها به اسرائیل مورد بررسی قرار داد. وی معقد است یک پهپاد به قیمت ۲۰۰۰۰ دلار ۲۰۰۰ کیلومتر از یمن را طی ;vn و از دفاع هوایی پیشرفته اسرائیل جان سالم به در برد و به تل آویو حمله کرد و در ۱۹ جولای یک اسرائیلی را کشت و ده نفر دیگر را زخمی کرد.

فلدمن خاطرنشان کرد که این حمله حوثی‌ها، که دفاع اسرائیل را غافلگیر کرد، اسرائیل را مجبور ساخت با توجه به هزینه بالای استقرار جت‌های جنگنده در مأموریت‌های دوربرد در یمن، راه‌حل‌های خود را برای مقابله با تهدید یمن بازیابی کند. سومالی‌لند، یک "دولت ناشناخته و بین المللی به رسمیت شناخته نشده" است که به نظر می رسد راه حل مناسبی ارائه خواهد داد. این منطقه فاقد حمایت از طرف نهادهایی مانند صندوق بین المللی پول و بانک جهانی است.

نویسنده گزارش مدعی تشابهاتی بین اسرائیل و سومالی‌لند شده است و هر دو را به عنوان دموکراسی های کوچک و ضعیف واقع در مناطق تحت سلطه رژیم های خودکامه و درگیری های مرگبار توصیف می کند. هر دو با چالش هایی برای حاکمیت خود از سوی جامعه بین المللی روبرو هستند و هر دو دشمنانی دارند که به دنبال نابودی آنها هستند.

خیانت دوباره امارات در هم‌پیمانی با اسرائیل علیه انصارالله

«میدل ایست مانیتور» یکی از اولین رسانه هایی بود که در مورد علاقه اسرائیل به سومالی‌لند گزارش داد. در ۱۷ اکتبر، «احمد رندی» محقق «موسسه خاورمیانه» در دانشگاه ساکاری ترکیه، تلاش‌های محرمانه اسرائیل برای ایجاد پایگاه نظامی در سومالی‌لند را فاش کرد. این پایگاه به اسرائیل اجازه می دهد تا در ازای به رسمیت شناختن رسمی "هارجیسا" و افزایش سرمایه گذاری های مالی در منطقه، به اهداف حوثی حمله کرده و آنها را بازدارد.

دولت اشغالگر اسرائیل به دنبال ایجاد مناطق امن برای عمق استراتژیک خود مانند قبرس در دریای مدیترانه بوده است. به طور مشابه، سومالی‌لند برای آن در «مبارزه با گروه های نیابتی ایران، به ویژه حوثی ها در یمن» اهمیت دارد.

این وبسایت که بر درگیری اعراب و اسرائیل تمرکز دارد، به نقل از منابع دیپلماتیک اعلام کرد که امارات بین دو طرف میانجیگری می کند. این سازمان تأیید کرد که ابوظبی نه تنها سومالی‌لند را متقاعد کرد که اجازه ساخت پایگاه نظامی را بدهد، بلکه تأمین مالی آن را نیز تضمین کرد.

ابوظبی و تل آویو با گروه انصارالله یمن دشمنی مشترک دارند. این دو از سال ۲۰۲۰ با روابط تجاری و توافقات اقتصادی روابط عادی را در پیش گرفته اند و حوثی ها را تهدیدی برای دولت اشغالگر می دانند. در ۱۴ دسامبر، حوثی ها بسته شدن تنگه باب المندب را اعلام کردند که این امر حضور امارات در جنوب یمن را نیز تهدید می کند.

به گزارش روزنامه عبری «معاریو»، در ۲۹ ژوئیه، امارات و اسرائیل برای ایجاد یک مرکز نظامی و اطلاعاتی مشترک در جزیره عبدالکوری در مجمع الجزایر سقطری یمن، واقع در خلیج عدن، توافق کردند. امارات از ۳۰ آوریل ۲۰۱۸ این جزیره را تحت کنترل دارد.

حضور قوی امارات متحده عربی در سومالی‌لند از سال ۲۰۱۷ به مدت هفت سال گسترش یافته است و شامل بندر بربرا و فرودگاه اصلی آن در ساحل خلیج عدن می شود. این نیروها توسط نیروهای اماراتی به عنوان پایگاهی برای فعالیت های نظامی در یمن در ازای سرمایه گذاری ۴۴۰ میلیون دلاری امارات در این بندر مورد استفاده قرار می گیرند.

سومالی‌لند، واقع در خلیج عدن با خط ساحلی ۴۶۰ مایلی در نزدیکی تنگه باب المندب، ۶.۲ میلیون نفر جمعیت دارد. این کشور توسط طایفه عیسی اداره می شود و در سال ۱۹۹۱ استقلال خود را از موگادیشو اعلام کرد. طی ۳۳ سال گذشته، نتوانسته است به رسمیت شناخته شود و تنها روابط تجاری و غیر رسمی با تایوان، اسرائیل، امارات متحده عربی و اتیوپی حفظ کرده است.

Somaliland Map and Boundaries. | Download Scientific Diagram

این منطقه از اهمیت ژئوپلیتیکی قابل توجهی برخوردار است و توجه کشورهایی مانند امارات متحده عربی، اتیوپی و اسرائیل را به خود جلب کرده است و همگی آن ها بر کسب جایگاهی در این منطقه رقابت می کنند. همچنین برای مصر، عربستان سعودی، سودان و جیبوتی هم از اهمیت راهبردی برخوردار است.

علاوه بر این، قدرت‌های جهانی مانند ایالات متحده و چین به دلیل نزدیکی سومالی‌لند به ورودی جنوبی دریای سرخ، آن را به عنوان مکان اصلی برای پایگاه‌های نظامی و عملیات دریایی می‌دانند. این گذرگاه دریایی کلیدی سالانه در ۱۲ درصد تجارت جهانی دخالت دارد که ارزش آن بالغ بر ۷۹۰ میلیارد یورو می‌شود.

پایان/

۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۰
کد خبر: 31337

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 2 =